Windows 8.1 opnieuw installeren

2

4. Accepteer in het volgende scherm de licentie overeenkomst en klik op volgende. Je komt nu in een scherm waar je de keuze krijgt een upgrade van de huidige Windows installatie te doen of alleen Windows installeren, omdat wij een herinstallatie doen klikken we op “alleen Windows installeren”.

Format C!

5. In het volgende scherm gaan we bepalen waar we Windows willenWindows 81 setup - formateren

installeren. In het scherm zie je de huidige hardeschijf indeling staan, deze indeling gaan we opnieuw laten opbouwen door Windows en klikken de verschillende regels stuk voor stuk aan en verwijderen deze. Wanneer je deze verwijderd zijn blijft er 1 regel over “Niet-toegewezen ruimte” klik nu op volgende.

 

 

Let op!: Wanneer je meerdere hardeschijven in je computer of pc heb zitten en je wil deze gegevens hierop behouden verwijder deze dan niet! Maar alleen de schijf waar momenteel Windows op geïnstalleerd staat, vaak is dit C:/.

6. De Windows installatie wizard zal nu alle bestanden van de dvd of usb-stick naar de hardeschijf kopiëren en Windows 8.1 op de harde schijf installeren. Dit kan lang duren dus pak wederom een bak koffie en ga even wat anders doen. Wanneer de Windows installatie wizard klaar is met installeren zal hij zelf de computer opnieuw opstarten en kom je in het scherm waar we de Windows installatie gaan configureren naar onze wensen.

 

Eerste keer Windows opstart configuratie

7. Na het opnieuw opstarten komen we in een scherm waar we de kleurWindows 81 setup - persoonlijke voorkeur

van windows in kunnen stellen (ja, ik hou van de kleur lichtblauw) en de
pc-naam kunnen instellen. dit spreekt voor zich kies je favoriete kleur en noem de pc bijv: sven-laptop klik hierna op volgende.

Noem de computer of laptop niet alleen “Sven” je computer mag niet de zelfde naam hebben als je gebruikers account! Het maken van de gebruiker “Sven” kan dan dus niet!

8. In het nieuwe scherm kan je de instellingen van Windows aanpassen of de express instellingen gebruiken, dit gaat over o.a. netwerk configureren en apps. Kies hier gewoon voor express instellingen, de instellingen kan je later nog aanpassen.

Tijdens stap 8. zorg ik er altijd voor dat mijn computer of laptop geen verbinding heeft met het internet zodat ik gewoon een lokaal account kan aanmaken i.p.v. met een microsoft gekoppeld account opgescheept zit. Met een lokaal account kan je de standaard apps (mail, agenda, contacten) en windows store niet gebruiken!

Gebruikersaccount

9. Windows 81 setup - accountMaak nu je Microsoft of lokaal account aan en klik op volgende.

10. Windows rond de installatie af en verwerkt o.a. de zojuist ingevoerde instellingen en maakt de apps klaar voor gebruik. Gefeliciteerd! Windows 8.1 is geïnstalleerd en je zal op het bureaublad terecht komen.

Omdat we Windows niet kunnen activeren met de ingevoerde “generic” licentie
moeten we helaas nog 2 laatste stappen doorlopen!

11. Klik met de rechter muisknop op het Windows logo links onderin enWindows 81 setup - code invoeren

selecteer in het menu “Systeem”.

12.  In het nieuw geopende scherm klik je helemaal rechts onderin op

“Windows activeren”

13. Vervolgens klik je op “Code invoeren”.  Er verschijnt nu een scherm waar je je oem licentie kan invullen.

 

 

Conclusie: Piece of cake!

Gefeliciteerd Windows 8.1 is opnieuw geïnstalleerd en geactiveerd met je eigen legale oem licentie! Je kan nu al je bestanden van je externe hardeschijf of usb-stick terug zetten en al je software opnieuw installeren.

Voor het snel installeren van standaard software zoals adobe reader, google chrome, java, itunes, vlc mediaplayer, heb ik een artikel geschreven over software installeren via ninite.com!

Ik hoop dat je veel aan dit artikel heb gehad.

 

(Visited 240.509 times, 1 visits today)
1 2
Share.

About Author

Hi... haha, er zijn volgens mij weinig mensen die dit soort dingetjes lezen... Maar voor het geval je dat toch doet, ik ben Sven. Systeembeheerder uit Purmerend, vaak bezig met gadgets, klooit aan met webites en maakt trips naar vreemde plekken om foto's te maken.

2 reacties

 1. Hallo, ik ben hier heel erg blij mee als alles weekt, het moest hergeinstallerd worden ik kreeg zoveel fout meldingen dll ontbraken enzenz.
  Vraagje. Mijn externe schijf wordt niet door deze windows 8.1 hetkent op deze desktop…baal baal.
  Daar zou ik mooi alles kunnen backuppen, ik heb overal in het systeem gekeken en bij seagate geven ze geen software update meer, de install cd werkt ook niet: bij vista nog wel……enig idee ?
  Bvd Gerard

  • Goed om te horen Gerard!
   Wat betreft de driver voor de externe hardeschijf, heb je al geprobeerd de windows vista driver te installeren? vaak zijn drivers wel ‘backwards compatible’ alleen geeft de fabrikant dit niet aan omdat de officiële support van het apparaat verlopen is. ik hoop dat het lukt!

   Sven

Leave A Reply