Windows 8.1 installatie usb of dvd maken

0

Windows installeren vanaf usb of dvd

Om Windows 8.1 te kunnen installeren hebben we natuurlijk een Windows installatie usb stick of dvd nodig. Wanneer je computer of laptop geleverd is met Windows 8 krijg je daar vaak geen installatie dvd bij, dus moeten we deze ergens anders vandaan halen. Dit doen we met de gratis Microsoft Windows 8 media creation tool en is super simpel!

1. Download de microsoft media creation tool van de MicrosoftWindows usb - start scherm
website (blauwe knop in het midden van de pagina).

2. Open mediacreationtool.exe, je bevindt je nu in het startscherm.

3. Voor het maken van de juiste Windows installatie dvd of usb-stick moet je de gegevens taal, versie, architectuur invullen, vervolgens klik je op volgende.

De N-versie zijn een soort uitgeklede versies van Windows, deze versies beschikken standaard niet over Windows media player en soort gelijke tools. Ik raad deze niet aan, veel winst zal je er niet uit halen. Links laten liggen dus!

4. Maak in het volgende scherm de keuze een iso te downloaden (voor installatie dvd!) of installatie usb-stick te maken. Wil je een installatie dvd maken dan kies je dus voor iso downloaden en kan je doorgaan naar stap 9.

 

Installatie usb-stick

5. Kies je ervoor een installatie usb-stick te maken, dan kan je in het Windows usb - format usb

volgende scherm
je usb-stick selecteren. De usb stick moet minimaal 4GB zijn!

6. De media creation tool zal een waarschuwing weergeven want de usb-stick moet geformateerd worden. Zorg er dus voor dat er geen belangrijke documenten op de usb-stick staan! Staan al je bestanden veilig klik dan op ok

7. Vervolgens worden de bestanden voor de Windows installatie gedownload en wordt de installatie usb-stick gemaakt. Dit kan even duren! laat hem lekker gaan en pak een bak koffie. De media creation tool geeft vanzelf aan wanneer hij klaar is.

8. Thats it! Je hoeft de rest van de stappen niet te doorlopen en je kan nu Windows installeren op de je computer of laptop met je zelf gemaakte Windows 8 installatie usb-stick.

Installatie dvd maken

Windows usb - dvd branden9. Wanneer je kiest voor iso downloaden geef je de locatie op waar deze
iso gedownload.
Dit mag overal zijn de tool onthoudt je keuze.

10. Het downloaden van de iso kan even duren, wanneer het downloaden klaar is kom je in een scherm waar je vervolgens de iso kan branden op een dvd. klik dus na het downloaden van de bestanden op “dvd-brander openen”.

11. Er word nu een nieuw scherm weergegeven waar je het station van de dvd-brander selecteertWindows usb - branden

. Ik vink voor de zekerheid in dit schermpje altijd “schijf controleren na branden” aan, omdat een dvd-brander wel eens een fout kan maken en op een fout midden in je Windows installatie zit je gewoon niet te wachten!

12. Na het branden geeft de tool vanzelf aan dat hij klaar is en klik je op voltooien.

13. Thats it! Je kan nu Windows installeren op de je computer of laptop met je zelf gemaakte Windows 8 installatie dvd.

 

(Visited 14.645 times, 1 visits today)
Share.

About Author

Hi... haha, er zijn volgens mij weinig mensen die dit soort dingetjes lezen... Maar voor het geval je dat toch doet, ik ben Sven. Systeembeheerder uit Purmerend, vaak bezig met gadgets, klooit aan met webites en maakt trips naar vreemde plekken om foto's te maken.

Leave A Reply