Wifi kanaal aanpassen van de router

0

Een slecht gekozen WiFi kanaal is toch één van de meest voorkomende oorzaken van een wegvallende of slechte WiFi verbinding, vooral als je in een appartement woont net als ik. zo kan je je wifi kanaal aanpassen.

WiFi kanaal vinden

Ik gebruik zelf altijd de android app WiFi analyzer, dit is gewoonwifikanalen

een gratis app te vinden in de playstore. Deze app scant alle Wi-Fi kanalen in zijn omgeving af en je kan daardoor makkelijk zien op welke kanalen de routers in jouw omgeving ingesteld staan.

Open de app en zoek naar de weergave net als op het plaatje hiernaast. Zoals je in het plaatje kan zien zijn er 20+ Wi-Fi netwerken in mijn omgeving en een groot gedeelte bevindt zich op dezelfde kanalen… Onderin de weergave zie je nummers staan, deze nummers zijn de verschillende Wi-Fi kanalen. Zoek een kanaal uit waar de minste Wi-Fi netwerken op ingesteld staan en onthoud deze.

 

WiFi kanaal aanpassen op de router.

Om ervoor te zorgen dat de router nu het uitgezochte WiFi kanaal gaat gebruiken voor het uitzenden van onze WiFi verbinding moeten we naar het router configuratie paneel gaan.

In het router configuratie paneel moet je opzoek gaan naar de ‘Wireless’  instellingen net als in het plaatje onder. Zet vervolgens ‘Channel’ op het kanaal dat je heb uitgezocht en klik op save.
kanaal_router

Je heb je WiFi kanaal aangepast!

Elk router configuratie paneel is anders en het kan zijn dat het in jouw configuratie paneel anders heet dan op het plaatje. Des stappen zullen gewoon hetzelfde zijn, alleen ziet het er anders uit.

Het kan zijn dat de verbinding even weg valt of dat de router opnieuw moet opstarten. Maak je niet druk, met het aanpassen van je WiFi kanaal kan weinig fout gaan!

 

(Visited 2.158 times, 1 visits today)
Share.

About Author

Hi... haha, er zijn volgens mij weinig mensen die dit soort dingetjes lezen... Maar voor het geval je dat toch doet, ik ben Sven. Systeembeheerder uit Purmerend, vaak bezig met gadgets, klooit aan met webites en maakt trips naar vreemde plekken om foto's te maken.

Leave A Reply