inloggen op je router

0

Voordat je het Wi-Fi signaal kan tunen of andere instellingen van de router kan veranderen moet je natuurlijk eerst het IP adres van de router weten om bij het configuratie paneel te komen. In dit artikeltje leg ik uit hoe je daar het makkelijkst kan komen, het is echt heel simpel!

IP adres van de router vinden via Command prompt

Eerst moeten we het IP-adres van de router achterhalen dit doen we door de netwerk instellingen te bekijken via command prompt.

  1. Ga naar uitvoeren, dit doe je het snelst door de Windows-toets tegelijk met de R-toets in te drukken (Windows+R).
  2. In het geopende scherm typ je ‘cmd’ gevolgd door enter.
  3. Je krijgt een zwart scherm voor je, hier typ je in ‘ipconfig /all’ gevolgd door enter.cmd

Je krijgt nu een aantal netwerk instellingen van de computer te zien. Is je computer verbonden door middel van Wi-Fi dan zoek je naar het kopje “wireless lan adapter”, is je computer met een kabel verbonden zal je moeten zoeken naar het kopje “ethernet adapter”.  Tussen de verschillende netwerk instellingen zie je “default gateway” staan, dit is het IP-adres van je router.

 

Inloggen op je router

Nu we het adres van de router hebben achterhaald kunnen we gaan inloggen op de router, dit doen we door naar de webbrowser te gaan en het IP-adres van de router in te typen.

  1. Open de web browser (chrome, firefox, internet explorer).
  2. Typ boven in de balk http://hetipadresvanderouter en toets enter.browser
  3. Je bevindt je nu in het inlog scherm van de router. Vul deze inlog gegevens in en toets ‘enter’.

De inlog gegevens zijn te vinden in het boekje van de router, staan op de doos van de router of op een stikker op de router zelf. Mocht je de gegevens niet kunnen vinden google er dan naar.

routerconfig

Thats it! Welkom in het controle paneel van de router!

Voordat je instellingen wijzigt in je router maak dan eerst een backup van de huidige instellingen! Vaak onder ‘systeem -> backup maken’ te vinden.

(Visited 16.911 times, 1 visits today)
Share.

About Author

Hi... haha, er zijn volgens mij weinig mensen die dit soort dingetjes lezen... Maar voor het geval je dat toch doet, ik ben Sven. Systeembeheerder uit Purmerend, vaak bezig met gadgets, klooit aan met webites en maakt trips naar vreemde plekken om foto's te maken.

Leave A Reply