Raspberry pi als retro gameconsole met Retropie!

1

Stap 3. Aansluiten van de raspberry.

raspberrypi aangeslotenblokkendoos

Retropie is op de micro-sd kaart geflasht we kunnen nu de Raspberry aansluiten en de Raspberry gaan instellen. Ik mag het niet zeggen maar doe het toch, als je de Raspberry niet zelf kan aansluiten heb je dit vroeger nooit echt onder de knie gekregen.

De Raspberry geïnstalleerd met Retropie zal direct opstarten wanneer je hem aansluit op de voedingskabel. zoals je misschien gezien hebt, heeft de raspberry pi 2b geen aan/uit knop. je kan hem uitzetten door optie menu te gaan en dan te kiezen voor “shutdown system”. Om de Rapberry weer aan te zetten haal je de voedingskabel eruit en doe je hem er gewoon weer in.

Configuratie van retropie

Wanneer de Raspberry klaar is met de voorbereiding van de eerst configuratie van Retropie kom je in een welkom scherm.

retropi welcome

Klik dit welkom scherm gewoon weg door een knop op je controller in te drukken, hierna kom je in de configuratie van je controller.

 

LET GOED OP WAT JE DOET! Hier stel je de knoppen voor ‘in’ de spellen mee in. Klik dit dus niet als een bezeten door, Anders spring je straks met de start knop… dat is niet handig.

retropi gamepad
Instellingen spreken voor zich, bij ‘UP’ druk je op pijl omhoog bij ‘DOWN’ druk je op pijl naar beneden. Aangezien je net als mij de knoppen van een snes controller niet meer helemaal weet hier een plaatje.
snes controller
De controller is ingesteld nu kunnen we ervoor gaan zorgen dat we games op de Raspberry kunnen zetten. We gaan de ‘File system expanden’, klinkt moeilijk maar dat is het niet… Ga naar het Retropie menu door met je controller naar ‘RETROPIE’ te gaan en druk op A. Kies in het menu voor de optie ‘RASPBERRY PI CONFIGURATION TOOL RASPI-CONFIG’ en druk nogmaals op A.

in het nieuwe menu gelijk de eerste optie ‘EXPAND FILESYSTEM’ druk weer op A en kies voor ‘REBOOT’

retropi expand fs

De Raspberry start opnieuw op en begint weer in het begin scherm. Ga weer naar het ‘RETROPIE’ menu maar kies dit keer in het voor de optie ‘CONFIGURE WIFI’.

Verbind in het volgende scherm je Raspberry met je wifi netwerk. Spreekt voor zich, je kan dit immers ook op je telefoon.

retropi wifi instellen

Wanneer de Raspberry verbonden is met je netwerk ben je klaar met het instellen en aansluiten van de Raspberry. Het moeilijkste gedeelte zit erop! We kunnen nu doordat we de Raspberry hebben verboden met wifi de Raspberry via het netwerk van games voorzien.

(Visited 49.527 times, 1 visits today)
1 2 3
Share.

About Author

Hi... haha, er zijn volgens mij weinig mensen die dit soort dingetjes lezen... Maar voor het geval je dat toch doet, ik ben Sven. Systeembeheerder uit Purmerend, vaak bezig met gadgets, klooit aan met webites en maakt trips naar vreemde plekken om foto's te maken.

1 reactie

 1. Hallo Sven,
  Mijn naam is Johan
  Ik kom uit DenBosch en
  Binnenkort heb ik ook een Retropie (Rpi 3 model B) met roms en kodi.

  Ja ik lees dit soort dingen wel om goed voorbereid te zijn.

  Bedankt voor je info
  Met vriendelijke groet,

  Johan

Leave A Reply