Screenshot maken en bewerken met greenshot

0

Moet jij ook vaak een screenshot maken voor presentaties, handleidingen of opdrachten? kijk dan eens naar het greenshot software pakket!

Een screenshot maken en bewerken

Greenshot is een gratis programma waarmee je echt super snel en
Greenshot - slepenmakkelijk screenshot kan maken en bewerken. Greenshot koppelt zich na de installatie aan de printscreen knop van je toetsenbord, wanneer je op de printscreen knop drukt krijg je de mogelijkheid een selectie van je scherm te maken door simpel weg met je muis te slepen. Na het loslaten van de muisknop word er een menu geopend met een groot aantal keuzes o.a. ‘direct opslaan’, ‘kopiëren naar klembord’, ‘open in beeld bewerken’.

 

Door in het menu te klikken op ‘kopiëren naar klembord’ kan je direct
Greenshot - opslaan de screenshot in een email, word bestand of powerpoint presentatie plakken. Je kan dus makkelijk snel even een screenshot van een website maken, dit vervolgens in je email plakken en dit doorsturen.

 

 

 

De beeld bewerker is ook zo’n SUPER functie, je kan in een hand
Greenshot - bewerkenomdraai  pijlen trekken, stukken tekst onduidelijk maken en tekst markeren in je screenshot (dit zijn maar een paar van de mogelijkheden). Ik gebruik deze functie bij bijna elke screenshot die ik maak voor deze website, geen gefrutsel meer met paint of een ander fotobewerking programma! Gewoon een screenshot maken, bewerken in de editor en klaar!

Kortom zeker de moeite waard om eens te proberen.

 

 

(Visited 1.868 times, 1 visits today)
Share.

About Author

Hi... haha, er zijn volgens mij weinig mensen die dit soort dingetjes lezen... Maar voor het geval je dat toch doet, ik ben Sven. Systeembeheerder uit Purmerend, vaak bezig met gadgets, klooit aan met webites en maakt trips naar vreemde plekken om foto's te maken.

Leave A Reply