Oude start menu terug in Windows 8

0

Start menu Windows 8

Windows 8 is gelanceerd in 2012, dus alweer een tijdje uit. Toch merk ik dat nog steeds veel mensen bij het aanschaffen van een nieuwe computer of laptop kiezen voor Windows 7. Dit komt voornamelijk doordat Windows 8 er standaard erg anders uitziet, vooral de start knop word als vervelend ervaren. Zonde, want Windows 8 werkt naar mijn mening een stuk beter en vooral veel sneller!

Classic shell

Door middel van een gratis programma genaamd “classic shell” heb je in minder dan 2 minuten je oude start menu terug en nog zonder vervelende reclame ook!

  1. Ga naar de website www.classicshell.netClassic shell - settings
  2. Klik vervolgens op de knop download.
  3. Voer het gedownloade bestand uit en volg de installatie wizard (klik rustig door, hier zit geen verborgen adware in).
  4. Wanneer “classic shell” geïnstalleerd is klik je op de start knop en zal er een instellingen scherm verschijnen. Je kan hier het hele start menu aanpassen. Dit is echter niet nodig met de standaard instellingen is het start menu zoals hij was in Windows 7.
  5. Klik op de knop ‘OK’ om de instellingen op te slaan.

 

Classic shell - start

Dit was het al, de oude Windows 7 knop is weer terug! Je kan zelfs via het start menu naar het Windows 8 ‘Metro scherm’ door bovenaan in je start menu op ‘startscherm’ te klikken.

Mocht je Windows 8 opnieuw geïnstalleerd hebben dan kan je classic shell samen met alle andere nieuw te installeren software via ninite.com meenemen zodat deze automatisch geïnstalleerd word.

 

 

 

 

(Visited 2.762 times, 1 visits today)
Share.

About Author

Hi... haha, er zijn volgens mij weinig mensen die dit soort dingetjes lezen... Maar voor het geval je dat toch doet, ik ben Sven. Systeembeheerder uit Purmerend, vaak bezig met gadgets, klooit aan met webites en maakt trips naar vreemde plekken om foto's te maken.

Leave A Reply